AGCO se extinde în continuare

 

AGCO, lider global în dezvoltarea, fabricarea și comercializarea de utilaje agricole, confirmă extinderea operațiunilor sale în Beauvais. Această informație a fost dezvăluită de Martin Richenhagen, Președintele și Directorul general AGCO, în cadrul summitului Choose France, condus de președintele francez Emmanuel Macron.

 

„Suntem încântați că ne-am putut ține promisiunea pe care am făcut-o la inaugurarea centrului logistic 3 din Beauvais, respectiv preluarea celor 15,7 hectare ale fostului șantierul învecinat Froneri”, a declarat Martin Richenhagen, Președintele și Directorul general al corporației AGCO. „Prin intermediul acestei achiziții noi, vom investi alte 40 de milioane de euro pentru a dezvolta o locație industrială 4.0 de ultimă generație. Acest lucru va adăuga încă 200 de locuri de muncă noi și durabile la cele peste 100 de locuri de muncă suplimentare care au fost create în centrul Beauvais 3 în septembrie 2018. La sfârșitul acestui nou program de investiții, AGCO va ajuta la crearea a 300 de locuri de muncă noi în zona Beauvais, deoarece intenționăm să transformăm centrul din Beauvais în sediul principal al mărcii Massey Ferguson“, a adăugat domnul Richenhagen.

Achiziționarea terenului de 15,7 ha al fostei companii Froneri, din care 4,5 ha reprezintă un spațiu deja construit, stă la baza intențiilor de investiție AGCO, care vor permite companiei Massey Ferguson să răspundă cererii în continuă creștere      pentru utilajele sale agricole extrem de funcționale și fiabile.

De asemenea, extinderea va susține implicarea unor activități noi printr-o integrare verticală:

 – Atelier de personalizare a tractoarelor, care le va oferi clienților o selecție mai largă de echipamente și accesorii adaptate specific și montate din fabrică, în vederea îndeplinirii necesităților individuale.

– Unitate de producție pentru imprimarea 3D, care beneficiază de experiența acumulată de imprimantele 3D ale pieselor prototip pentru fabricarea seriilor de mici dimensiuni, pieselor complexe și specifice clienților, susținând la rândul ei atelierul de personalizare a tractoarelor. Această unitate de producție își va începe activitatea în februarie 2020 pentru piesele din plastic și din 2021 pentru piesele din metal.

 – Unitate de producție individuală a conductelor hidraulice. În prezent, acest proces este externalizat de către furnizori în Europa și Asia. Unitatea va integra tehnologii avansate pentru producție, controlul calității și depozitare și își va începe activitatea în aprilie 2021.

 – Producția proprie a transmisiilor le va oferi clienților o alternativă rentabilă pentru o înlocuire complet nouă. Transmisiile recondiționate părăsesc fabrica într-un stadiu complet nou și sunt realizate conform specificațiilor standardului OEM (Furnizor de echipament original).

Acest spațiu suplimentar îi va permite companiei AGCO să lanseze o gamă completă de serii noi, acest lucru reprezentând o parte importantă din planurile de creștere ale companiei pentru Massey Ferguson. Cu ajutorul celor 18 serii noi de tractoare, care au fost lansate pe piață încă din 2015, iar cu alte 10 serii care vor fi produse până în 2023, compania Massey Ferguson va îndeplini diferitele cerințe ale agricultorilor, care vor să investească în utilaje moderne și fiabile.

Acest proiect îi va permite companiei AGCO să accelereze următoarele inovații

Centralizarea locală permite o producție mai eficientă de tip „just in time”, care oferă valoare adăugată întregului proces de producție.

Restructurarea rețelei de fabrici din Beauvais sub forma unui centru de competență pentru dezvoltarea și producerea tractoarelor Massey Ferguson, pentru o îmbunătățire a calității, accelerarea procesului F&E și introducerea inovațiilor dintr-o singură locație.

Optimizarea resurselor disponibile pentru dezvoltarea și testarea noilor produse, accelerarea lansării pe piață prin intermediul unui centru F&E îmbunătățit.

O valoare adăugată mai mare datorită structurii eficientizate a locației, care îi va permite companiei să-și optimizeze activitățile de inginerie și achiziții, care se desfășoară în prezent în locații suprasolicitate în interiorul și în afara fostului complex din Beauvais.

„Massey Ferguson este un lider global în domeniul tractoarelor agricole, de peste 60 de ani – perioada în care ne-am început producția în Beauvais, Franța. Autoritățile naționale și locale din Beauvais, Agglo du Beauvaisis, Oise, Hauts-de-France și cabinetul prefecturii din Oise, care reprezintă guvernul francez la fața locului, au considerat AGCO drept unul dintre cei mai mare angajatori, care a susținut constant economia din Picardia, a declarat Martin Richenhagen”.

„Acest lucru nu este o coincidență. Aceștia au creat un mediu prietenos pentru afaceri, care le permite companiilor internaționale precum ACGO să investească în economia franceză. Această locație generală le va oferi companiilor AGCO și Massey Ferguson posibilitatea de a implementa planuri de creștere, care erau limitate anterior de spațiul insuficient. După reorganizare, noul Centru de Excelență pentru Inginerie și Fabricare Massey Ferguson va acoperi o suprafață totală de 54 ha și va include un număr de aprox. 2.500 de angajați”, a adăugat Martin Richenhagen.

„Acest proiect va stimula, de asemenea, economia totală din regiune prin crearea de noi locuri de muncă. În ultimii opt ani am investit peste 250 de milioane de euro în centrele din Beauvais. Strategia noastră de creștere capătă amploare, iar proximitatea și disponibilitatea unui personal calificat va face acest program de investiții și mai atractiv”, a concluzionat Martin Richenhagen.

Această nouă rețea din Beauvais va include procese de design și dezvoltare, testare și fabricare a noilor modele și se preconizează că va crește volumul de producție la 18.000 de tractoare pe an.

Contact ▼
Ing. Valentin Rotariu
Manager vanzari zonal
Fax: +40 373 550 105
Angela Ramona Barbir
Asistent vanzari&service
Fax: +40 373 550 105
Heinz Prainer
Director vanzari GV
Fax: +40 256 378003
Ovidiu Crisan
Manager vanzari zonal
Fax: +40 373 550 105
Ing. Robert Vanyek
Director comercial
Fax: +40 256 378003
Andra Vanyek
Marketing Manager
Fax: +40 256 378 003
Claudia Goga
Asistent Manager
Fax: +40 256 378003